Ανατολική Αττική
ΕΛΛΑΔΑΚΟΣΜΟΣΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΡοή ειδήσεων

Washington Post: Σπάει παράδοση δεκαετιών στις αμερικανικές εκλογές

Για πρώτη φορά εδώ και δεκαετίες, η αμερικανική εφημερίδα Washington Post δεν θα υποστηρίξει κάποιον υποψήφιο στις εκλογές ανακοίνωσε ο εκδότης της εφημερίδας.

«Η Washington Post δεν θα προβεί σε υποστήριξη προεδρικού υποψηφίου σε αυτές τις εκλογές. Ούτε σε οποιεσδήποτε μελλοντικές προεδρικές εκλογές» ανέφερε ο Will Lewis σε δήλωσή του, την Παρασκευή. «Επιστρέφουμε στις θέσεις μας, να μην υποστηρίζουμε προεδρικούς υποψηφίους».

«Αναγνωρίζουμε ότι αυτό θα ερμηνευτεί με διάφορους τρόπους, μεταξύ άλλων ως σιωπηρή υποστήριξη ενός υποψηφίου, ή ως καταδίκη ενός άλλου, ή ως αποποίηση ευθύνης. Αυτό είναι αναπόφευκτο» συνέχισε ο Lewis.

«Εμείς δεν το βλέπουμε έτσι. Το βλέπουμε ως μια κίνηση που είναι σύμφωνη με τις αξίες που η Washington Post ανέκαθεν εξέφραζε.
Ελπίζουμε σε έναν ηγέτη με χαρακτήρα και θάρρος, που θα βρίσκεται στην υπηρεσία του αμερικανικού λαού, σεβόμενος το κράτος δικαίου και την ανθρώπινη ελευθερία σε όλες τις πτυχές της».

Η απόφαση της εφημερίδας έρχεται λίγες ημέρες αφότου ο ιδιοκτήτης των Los Angeles Times Patrick Soon-Shiongμπλόκαρε την προγραμματισμένη υποστήριξη της εφημερίδας προς την αντιπρόεδρο Κάμαλα Χάρις, οδηγώντας σε παραιτήσεις τριών μελών της συντακτικής επιτροπής.

News 247.Αξίζει να σημειωθεί πως, η Washington Post ανήκει στον δισεκατομμυριούχο ιδρυτή της Amazon, Jeff Bezos. Οι ιδιοκτήτες των εφημερίδων συνήθως παίζουν ρόλο στις εγκρίσεις της έκδοσής τους και υπογράφουν τα κύρια άρθρα που αντικατοπτρίζουν τις απόψεις τους.Ο Marty Baron, πρώην αρχισυντάκτης της Post, επέκρινε έντονα την απόφαση της εφημερίδας. «Πρόκειται για δειλία, με θύμα τη δημοκρατία.

Ο Ντόναλντ Τραμπ θα το δει αυτό ως ευκαιρία για να εκφοβίσει περαιτέρω τον ιδιοκτήτη (και άλλους)», έγραψε ο Baron σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. «Ανησυχητική συμπεριφορά σε ένα ίδρυμα που φημίζεται για το θάρρος του».

Σχετικές αναρτήσεις

Πετρέλαιο θέρμανσης: Αύριο ξεκινά η διάθεσή του – Τι τιμές αναμένονται, ποιοι οι δικαιούχοι του επιδόματος

lazaros lazaros

Ελεγχόμενη έκρηξη στο Ελληνικό για την εξουδετέρωση της βόμβας στο πρώην αεροδρόμιο

lazaros lazaros

Εκρηξη σε πλοίο μεταφοράς κοντέινερ σε ένα από τα μεγαλύτερα λιμάνια στον κόσμο

lazaros lazaros