Ανατολική Αττική
ΕΛΛΑΔΑΚΟΣΜΟΣΡοή ειδήσεων

Washington times:Το GOP βλέπει τον δισεκατομμυριούχο της Νέας Υόρκης ως τον προτιμώμενο υποψήφιο δήμαρχο εάν παραιτηθεί ο Άνταμς

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ — Οι Ρεπουμπλικάνοι θέλουν τον δισεκατομμυριούχο Τζον Κατσιματίδη να είναι υποψήφιος δήμαρχος της Νέας Υόρκης εάν ο δήμαρχος Έρικ Άνταμς παραιτηθεί από την τρέχουσα θέση του και ακολουθήσουν έκτακτες εκλογές.

Σύμφωνα με μια πηγή του Δημοκρατικού Κόμματος της Νέας Υόρκης, οι πέντε πρόεδροι κομητειών της πόλης προτιμούν τον κ. Κατσιματίδη έναντι οποιουδήποτε άλλου πιθανού Ρεπουμπλικανού που θέλει να γίνει ο επόμενος δήμαρχος του Μεγάλου Μήλου.

Ο κ. Κατσιματίδης έχει πολλές επιχειρήσεις, συμπεριλαμβανομένης μιας αλυσίδας σούπερ μάρκετ στο Μανχάταν και του ραδιοφωνικού σταθμού WABC της Νέας Υόρκης , όπου φιλοξενεί δύο πολιτικά talk show. Είναι επίσης επικεφαλής του Red Apple Group, μιας εταιρείας ακινήτων και αερομεταφορών αξίας περίπου 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε συμμετοχές.

Ο Νεοϋορκέζος επιχειρηματίας είχε προηγουμένως υποβάλει υποψηφιότητα για δήμαρχος το 2013, αλλά έχασε τις προκριματικές εκλογές του GOP έναντι του πρώην προέδρου της Μητροπολιτικής Αρχής Μεταφορών, Joe Lhota.

Μερικοί συνάδελφοι Δημοκρατικοί πιέζουν τον κ. Άνταμς να παραιτηθεί από το αξίωμα, αφού οι ομοσπονδιακοί εισαγγελείς του απήγγειλαν κατηγορίες στις 26 Σεπτεμβρίου.

Ο κ. Άνταμς κατηγορείται ότι φλερτάρει παράνομα ξένους δωρητές, ιδιαίτερα από την Τουρκία, και ότι έλαβε περισσότερα από 100.000 δολάρια σε άγνωστα οφέλη, όπως αναβαθμισμένες πτήσεις και διαμονές πολυτελών ξενοδοχείων.

Σε αντάλλαγμα, λέει το κατηγορητήριο, ο κ. Άνταμς πρόσφερε χάρες όπως να παροτρύνει τους πυροσβέστες να εγκρίνουν ένα πολυώροφο τουρκικό προξενείο παρά τις ανησυχίες για την ασφάλεια.

 

Σχετικές αναρτήσεις

Σαν σήμερα, πριν από 183 χρόνια, γεννήθηκε ένας από τους σπουδαιότερους Γάλλους ζωγράφους, ο Κλοντ Μονέ.

lazaros lazaros

Βιετνάμ: 150 νεκροί μετά το πέρασμα του «Γιάγκι»

lazaros lazaros

Elliniki Ornithologiki Etaireia. Τυχερό ήταν το εξαντλημένο από τη ζέστη νεαρό Όρνιο -και όχι Γυπαετός.

lazaros lazaros